Hupsistarallaa, päivät vierähtää lentämällä ja kohta on jo kesäkuu! Ikävä kyllä itselleni iski tässä kesän kynnyksellä inhottavan sitkeä kesäflunssa, ja olen joutunut perumaan niin töitä kuin Tallinnan reissunkin, ja harmittaa jokseenkin ankarasti. Huomenna olisi varmaan syytä piipahtaa lääkärissä jos olo ei yhtään lähde tänään kohenemaan.

Flunssasta huolimatta lähdin lauantaina keikalle jolle olin jo etukäteen ostanut lipun. Viime aikoina olen usein törmännyt siihen että menen katsomaan jotain bändiä, ja sitten lämppärinä onkin joku toinen bändi josta ei ole ikinä ennen kuullutkaan, mutta joka myös sykähdyttää. Näin kävi nytkin. Illan Tavastialla aloitti itselleni tuntematon Plainride, jonka omalaatuinen laulaja toi hassusti assosiaation mm. Norjan euroviisuvoittajaan. Lauluäänessä ja ulkonäössäkin oli jotain samaa vaikka tyyli olikin melkoisen erilainen. Plainriden esiintymisestä tuli todella vahvoja flashbackejä 90-luvulle nuhjuisesta grungelookista liian lyhyine virttyneinen t-paitoineen ja eleettömine sisäänpäinkääntyneineen lavaelkeineen. Jotenkin kummallisella tavalla koin keikan silti tuoreeksi ja virkistäväksi. Ja musiikki tietysti ratkaisee, sen kummempia ruotimatta, tykkäsin.

Pääesiintyjän Rubikin löysin myös sattumalta toisen keikan yhteydessä viime vuoden puolella, ja täytyy sanoa että vaikka näin heidät myös levynjulkkarikeikalla, niin joka kerta yllätyn iloisesti. En ole aiempaan tuotantoon tutustunut mutta uuden levyn ostin levynjulkkareista ja pidän suunnattomasti musiikin monipuolisuudesta ja yllättävyydestä, kuin myös laulajan ihastuttavasta ja monipuolisesta lauluäänestä. Erittäin hauska oli huomata myös bändillä olevan melko innokas ja laaja kannattajakunta. Jos kesällä menette festareille jossa tämä bändi esiintyy niin käykää ihmeessä tsekkaamassa. Itselläni hymy nousi keikan aikana korviin enkä edes huomannut flunssaani kuin vasta seuraavana päivänä. Harmi että näitä keikkoja ei ole jokaiselle päivälle.

Muutoin eloon ei ole tosiaan juuri kurjuutta kummempaa kuulunut. Paitsi sellainen pieni sinkkua ilahduttava hetki kadulla keskellä kirkasta päivänvaloa jolloin heräsi taas pieni toivonkipinä että ehkä tuolla jossain on joku minulle. Satuin vilkaisemaan bussin hidastaessa pysäkille ja huomasin tuijottavani maailman suloisimpiin nuoren miehin silmiin. Keräsin kamppeitani ja vilkaisin uudestaan, ja ne silmät tuijottivat mua yhä lumoutuneen näköisenä. Vilkaisin ympärilleni että tuijottaako se oikeasti minua, ja jouduin toteamaan että kyllä. Siitä eteenpäin maailma meni hetkeksi jotenkin sumuiseksi vaikka todistettavasti nousin bussista ulos, autoin äitini tavaroiden nostamisessa bussista, ja jopa sain liikutettua jalkojani pysäkiltä vaikka en olisi halunnut. Se oli niitä harvoja hetkiä elämässä kun tuntui että muu maailma jotenkin pysähtyy, hidastuu, katoaa, mitä lie. Niitä hetkiä tulee mulle ehkä kerran vuodessa tai jotain. Ei siis todellakaan kovin usein mutta riittävästi että tietää että sellanen molemminpuolinen lumoutuminen on mahdollista vaikka epätodennäköistä. Uskon että sanonta "rakkautta ensisilmäyksellä" lähtee just tosta tunteesta. Maailman parhaiten tollasta hetkeä kuvaa James Bluntin biisi "You are beautiful" joka siis just kertoo siitä kun näkee jossain hiivatin bussissa, kadulla tai muussa vastaavassa odottamattomassa paikassa jonkun tuntemattoman ja sitten vaan tuntuu että siinä on "se" tai "enkeli" tai muuta järjellisen ajattelun ylittävää. Ne hetket saattaa jäädä mieleen loppuelämäksi. Tähän tunteeseen ei riitä että toinen on hyvännäköinen, vaan siinä on sellasta magneettista magiaa jota vaan ehkä alitajunnan sieppaamat viestit tajuaa. Tajuskohan tästä mun selityksestä mitään? Kummasti tämä vain sekunteja kestänyt tapahtuma sai mielialani kohoamaan koko loppuillaksi, ja olenpa sitä hetkeä haaveillen muistellut aika ajoin pitkin viikkoa. Hassua miten suuresti tuntemattoman miehen katse voi vaikuttaa kun se tulee oikealta ihmiseltä oikeaan aikaan.

My life is brilliant.

My life is brilliant.
My love is pure.
I saw an angel.
Of that I'm sure.
She smiled at me on the subway.
She was with another man.
But I won't lose no sleep on that,
'Cause I've got a plan.

You're beautiful. You're beautiful.
You're beautiful, it's true.
I saw your face in a crowded place,
And I don't know what to do,
'Cause I'll never be with you.

Yeah, she caught my eye,
As we walked on by.
She could see from my face that I was,
Flying high, [ - video/radio edited version]
Fucking high, [ - CD version]
And I don't think that I'll see her again,
But we shared a moment that will last till the end.

You're beautiful. You're beautiful.
You're beautiful, it's true.
I saw your face in a crowded place,
And I don't know what to do,
'Cause I'll never be with you.

You're beautiful. You're beautiful.
You're beautiful, it's true.
There must be an angel with a smile on her face,
When she thought up that I should be with you.
But it's time to face the truth,
I will never be with you.

- James Blunt, You`re beautiful