Hupsista, taas olen täällä kun pitäisi niin kovin tehdä ihan muita asioita, ihme juttu. Keikkaa ja muutakin on pukannut, enkä edes tiedä mistä raportointini alkaisin. Aloitetaan se nyt jostain vaikka yritän pitää raportin lyhyenä.

Keikkauutisista suurin oli ystäväni ystävällisesti raportoima Musen keikka: Itse olin Tukholmassa kun keikka julkistettiin, ja siitä sekä muista syistä netin ulottumattomissa monta päivää. Ehdin jo saada lippupaniikin sillä tiesin että maanantaina en kykene lippua hankkimaan kun varsinainen lipunmyynti alkoi. Mutta mikä onni on omata ystäviä jotka paitsi tiedottavat tärkeitä keikkauutisia, niin myös hommaavat minulle lipun etukäteen! Olen todella kiitollinen sillä Muse on minulle ehdoton ykkönen kaikista artisteista mitä maa päällään kantaa, ja olisin ollut ikuisesti katkera jos en olisi tuonne päässyt - siitäkin huolimatta että olin keikalla syksyllä 2007.

Livekeikkoja on tullut nähtyä todella runsain mitoin kahtena viime viikonloppuna, YleX:n tapahtumassa, Louhela Jameissa, Kivenlahtirockissa ja Raumalla Klustermus-tapahtumassa. En edes jaksa alkaa kaikista yksityiskohtaisesti raportoimaan mutta voisin mainita muutamat tähtihetket. Toukokuun vika viikonloppu oli aurinkoinen joten puistossa tuli istuttua useaan otteeseen, peräti 5 kertaa, liekö ollut kaikkien aikojen ennätykseni? Viikonlopuksi sattui kaverin polttaripiknikit ja Louhela Jameissa tuli käytyä ensimmäistä kertaa vaikka nolostuksekseni täytyy myöntää että asun melko lähellä. Tapahtuma oli rento ja mukava, ja helle kruunasi päivän. Bänditkin olivat ok, sen mitä maltoin kuunnella kavereiden kanssa höpisemiseltä.

Viime viikonlopusta olikin sitten helle kaukana. Kivenlahtirock alkoi perjantaina sateisessa ja todella kylmässä säässä. Bändeistä tuli tsekattua jo ennenkin livekeikoilla näkemäni Sara ja Maj Karma, sekä Lapko, joka oli ihan mielettömässä vedossa. Ville Maljan välispiikit saivat minut nauramaan kippurassa, moista itseironiaa kuuntelee ah niin mielellään kun artisti on superlahjakas. Olen Lapkosta aina pitänyt, mutta nyt suorastaan rakastin sitä. Uutta levyä on kuulemma väsätty - artistin mukaan "väännetty muovailuvahasta paskaa", joten innolla odotan mitä tuleman pitää, ja todennäköisesti ostan levyn jahka se ilmestyy. Uudet biisit kuulostivat todella hyviltä keikalla. Kuin myös vanhat. Illan päättänyt Cradle of Filth teki sekin yllättäen vaikutuksen vaikkei musatyyli olekaan ominta lempimusaani.

Lauantaina onneksi aurinko alkoi paistamaan matkalla Raumaan ja Klustermukseen. Ja vaikka oli melkoisen kylmä, niin tällä kertaa vaatetta oli mukana enemmän kuin tarpeeksi, joten päivä ulkosalla sujui edellisiltaa vähemmillä hypotermian oireilla. Bändeistä ilahduttivat eniten Nightsatan, Kometa ja Penniless - kukin omalla tyylillään. Matka sinne ja takaisin olivat melko hilpeitä ja rauman kielen kukkaset ilahduttivat siinä määrin että saimme laajennettua sanavarastoamme uusilla hokemilla.

Sunnuntaina alkoi kisaväsymys vaivata mutta silti raahauduin vielä Kivenlahteen, jossa vaikutuksen tekivät yllättäen Don Johnson Big Band, Joensuu 1685 ja D-A-D. Oma kiinnostukseni oli lähinnä Von Hertzen Bros, mutta niitä muutamaa hittibiisiä lukuunottamatta en saanut keikasta niin suuria väreitä kuin Tavastian keikoilla. Tosin Freedom Fighter veti taas aika tehokkaasti jalat alta, kuten aina ennenkin. Joensuu 1685 oli sen sijaan hyvin mielenkiintoinen ja hämmentävä kokemus, olen oikeastaan melko sanaton. Aurinko paistoi teltan ulkona joten keikan alkaessa meitä oli vain muutama kymmenen paikalla viileässä teltassa. Kun keikka loppui, meitä oli vieläkin vähemmän. Mutta minä tykkäsin. Laulajan ääni oli lumoava ja välillä oloni oli keikan aikana jopa hypnoottinen. Esiintyminen oli hyvin sisäänpäinkääntynyttä, mutta jostain syystä moinen esiintyminen on alkanut viehättää minua aina vaan enemmän. D-A-D ei ole kuulunut lempibändeihini vaikka Disneylandin aikoina muistan jostain biisistä kovasti pitäneeni. Tätä bändiä, ja varsinkaan sen basistia, ei voi ainakaan sisäänpäinkääntyneeksi sanoa. Basistin show oli itsessään jo katsomisen arvoista vaikka biisitkin hyvin rullasivat. Esityksen aikana basso vaihtui viitisen kertaa mitä mielikuvituksellisempiin malleihin, joista viimeinen oli ohjus. Niin ohjus-basso! :D Siihen oli hyvä päättää megalomaaninen musiikkiviikonloppu.

Tämä viikko onkin alkanut melko väsyneissä merkeissä, olen kurssillla opettelemassa uusia asioita aamusta iltaan, ja huomenna sen päälle vielä menossa töihin. Töitä pitäisi tänään vielä valmistella ja mennä ajoissa nukkumaan. Mutta mitäs minä teen? Naputtelen täällä "lyhyttä" raporttiani! Muutakin tekemistä olisi. En ole paljoa ehtinyt kotona olemaan joten mm. siivous on jäänyt turhan vähälle. En ymmärrä miten olen onnistunut haalimaan kauhean määrän tavaroita asuntooni, tuntuu että kaappeihinkaan ei enää mahdu kaikki mitä pitäisi, ja koko ajan on joku nurkka rempallaan. Pitäisi varmaan ronskilla kädellä heittää roina menemään. En vain raaski ehjiä vaatteita tai tavaroita heittää roskiin, ja kun en omaa autoa, en saa rahdattua kamoja muuallekaan. Äidin kirppispaikkaa olen käyttänyt hieman ylijäämätavaran kaatopaikkana, mutta en tarpeeksi. Miten sitä saisi itsensä luopumaan kaikesta turhasta roinasta joka vain hankaloittaa järjestyksen pitämistä, joka on tarpeeksi hankalaa ilmankin? Vinkkejä vastaanotetaan ilomielin!

Uuden oppiminen on muuten ihanaa, ja käsillä näprääminen terapeuttista. Voi kun sillä voisi toimeentulonsakin hankkia, mutta kun pieniin tuotteisiin menee aikaa koko työpäivä niin eipä kukaan vastaavalla korvauksella moisia ostaisi. Miten ihmeessä ennen vanhaan on käsityöläisyys maksettu? No, eipä silloin ainakaan ollut tätä turhaa tavaraa asunnot täynnä niinkuin nyt. Nyt tää menee tekemään töitä että ehtii nukkumaankin edes sen kuusi tuntia jolla pysyy huomisen hengissä...